весільне меню
Весілля
Підготовка нареченої
весільна полоска
Відкрити список розділів
Бутоньєрка для нареченого

Бутоньєрка для нареченого молодого

Бутоньєрка являє собоє складну флористичну композицію, яка, у випадку необхідності, може бути доповнена найрізноманітнішими елементами, серед яких може бути: мереживо, намистини, дрібні гілочки чи розмаїття сіточок.

Бутонєрка молодого Бутонєрка нареченого

На яку сторону прикріпляється бутоньєрка нареченому ?

Це мабуть найчастіше запитання, яке турбує більшість молодих.

  • Молода прикріпляє бутоньєрку молодому на праву сторону костюма (тобто ближче до серця коханого). Цей букет молода прикріпляє в момент першої зустрічі у весільний день. Поцілунок до і після прикріплення бутоньєрки буде хорошою подякую і підтвердження щирого кохання. Ми про це ще будемо вам нагадувати в наступних порадах планування.
  • Після шлюбу молода відкріпляє бутоньєрку з правої сторони і прикріпляє на ліву сторону лацкана костюма молодого (дальше від серця). Якщо молоді не беруть шлюб в церкві, то букет можуть перешпилити після виходу з відділу державної реєстрації активів цивільного стану (РАЦС).
  • Дружки дружбам прикріпляють бутоньєрки на праву сторону (ближче до серця).
  • Якщо ви гість і вас запитують: "На яку сторону вам прикріпити букет ?". Ви відповідаєте і показуєте на ліву сторону, якщо ви неодружені. Показуєте на праву сторону, якщо ви одружені. Зі сторони дружки, яка буде прикріпляти букет, ліва сторона - це права.
  • Якщо ви неодружений гість і бажаєте познайомитись з неодруженою дівчиною, тоді ви в першу чергу запрошуєте на танець дівчину, яка має весільну бутоньєрку на правій стороні (ближче до серця).
Бутонєрка молодий
Неодружені
Бутонєрка наречений
Одружені

Хто ти така бутоньєрка?

Бутоньєрка для нареченого справжня француженка. Мовою оригіналу вона звучить як boutonniere, а у перекладі українською означає одна або ж декілька квіток. Зазвичай її основу становлять гвоздики чи ж то троянди. Такий бутон формується у петлицю і є чудовим аксесуаром чоловічому костюму, котрий одягається для весільної церемонії. Нажаль, сьогодні бутоньєрка нареченому кріпиться не так часто, як би того хотілось. Як правило неї користуються ті чоловіки, котрі жадають підкреслити свою індивідуальність чи ж то унікальний стиль у потоці сірої маси шлюбних пар.

Бутонєрка молодому Бутонєрка нареченому Бутонєрка весільна

Стиль

Сучасну бутоньєрку для нареченого формують такі ж самі кольори, які домінують під час усієї церемонії вінчання. Зазвичай такий аксесуар молодому прикріплює його обраниця, одразу ж після традиційного викупу нареченої. Вона кріпить цей весільний атрибут на правий лацкан костюму свого обранця. Цей знак символізує її безмежне кохання та вірність.

Доволі часто цю традицію обігрують на заможних весільних церемоніях. Для цього наречена із свого букету самотужки формує бутоньєрку нареченому. Як правило, цей атрибут, після завершення весільної церемонії зберігається дома і слугує певним оберегом від злого ока та у вигляді першої сімейної реліквії новоутвореної пари.

Бутонєрка на весілля Весільна бутонєрка

Хвилює душу бутоньєрка

Виправдано багато турбот приносить у процес підготування до весільної церемонії бутоньєрка молодого. Сучасна бутоньєрка молодого сьогодні придбала усі ознаки справжнього витвору мистецтва. Тому до її формування флористи підходять з неабиякою серйозністю. У цій розмові ми уже визначились із тим, що такий весільний атрибут є ні чим іншим як квіткою у петлиці.

Дуже важливим цей аксесуар є для дам, котрі все ще перебувають у пошуку другої половинки. І як голосить статистика такі романтичні зустрічі на усе життя трапляються у більшості випадків саме на весільних церемоніях. Тому, надзвичайно важливу роль відіграє прикріплена бутоньєрка друзям-чоловікам нареченого, оскільки сигналізує дамам, про холостяцький стан об'єкту полювання.

Складові бутоньєрки

Звісно, що 90% бутоньєрок наречених формують живі квіти. Сучасні флористи усе частіше тяготіть до думки, що бутоньєрка нареченому повинна формуватись із тих самих квіток, котрі використовуються при формуванні букету нареченої. З однієї сторони - це доволі розумно, а з іншої - виходить невимовно нудно. Саме тому бутоньєрка нареченому формується із певних штрихів індивідуальності.

Бутонєрка сучасна Бутонєрка найкраща Бутонєрка стиль

Щоб урізноманітнити цей весільний атрибут молодого варто просто згадати про кольори, а вірніше мову квітів, де колористика становить її лексичний склад. Адже мовою кольорових квітів можна висловити своє невимовне кохання до обранця. Якщо бутоньєрка нареченому буде сформована із троянди та фіалок, то у такому випадку весільний атрибут говоритиме не лише про кохання, а й дівочу вірність.

Проте не варто зациклюватись на мові квітів, адже про кохання здатна говорити будь-яка квітка та не кожна з них є весільною. Звісно, що у випадку підбору чи ж то формування такого весільного атрибуту нареченого слід скористатись послугами професійного флориста. Адже лише висококваліфікованому спеціалісту під силу висловити почуття молодої пари у квітковому букетику нареченого, сформувати дійсно повноцінну та вражаючу композицію кольорів, котра гаранотовано запевнить, що помилок не буде - справа за молодятами.

Бутонєрка вибір Бутонєрка поради Як вибрати бутонєрку

Проте ніхто не в змозі заборонити вам сформувати свою власну бутоньєрку нареченому і для цього ми підготували наступну рубрику.

Весільна бутоньєрка своїми руками

Вирішивши формувати бутоньєрку своєму обранцю власними руками слід завжди вибирати виключно свіжо зрізані квітки. Саме такий вибір буде слугувати запорукою свіжості вашого флористичного твору. Для цього існує кілька простих правил квітникаря:

  1. Стебло квітки повинно завжди бути цупким. В інакшому випадку її зрізали доволі давно.
  2. Перш ніж працювати з квітковим матеріалом поставте його на короткий термін у воду.
  3. Формуйте довжину стебла виключно секатором, а не канцелярськими ножицями.
  4. У разі потреби зменшіть об'єм бутона квітки відриванням необхідної кількості пелюсток.
  5. Щоб придати квітці стійкості, вздовж стебла протягніть цупкий дріт обмотаний флористичною стрічкою.
  6. Пікантності виробу нададуть фатин, намистини, окремі листочки.

Творіть своє флористичне диво із самих різноманітних елементів декору. Проте завжди пам'ятайте про індивідуальність та відсутність накидування усього по-трішки. Завжди підтримуйте гармонію. Зробивши бутоньєрку заздалегідь не забудьте обмотати її плівкою та помістити стебельце у воду.

Що таке бутонєрка Вишукана бутонєрка Гурна бутонєрка

Розмаїття весільних ритуалів

У цій частині бесіди розмова піде не про те, що традиційно значать сказані слова. Побалакаймо про дещо інше. Готову бутоньєрку нареченому кріплять за допомогою звичайнісінької шпильки. Проте, це не єдиний варіант. Коли вам дозволяє час пришийте цей весільний атрибут кількома стібками. У більшості випадків такий варіант підходить більше друзям нареченого, але у кожній частині нашої держави - свої закони весільної церемонії.

Як уже говорилось весільна бутоньєрка нареченого у черговий раз підкреслює єднання двох сердечок у одну єдину пару, єдине ціле. На більшості сучасних весільних церемоніях молода прикріплює своєму обранцю бутоньєрку під звуки чарівної ліричної мелодії. Звісно, що в оточенні своїх близьких подруг та під гучні оплески.

Такі кроки весільного ритуалу спонукатимуть молодят до щасливого майбутнього подружнього життя. Красивого та казкового. Незважаючи на те, що кожна мить є швидкоплинною, подарунок молодої, котрий осідає на лацкані піджака нареченого буде завжди тією єдиною прекрасною і дивною хвилинкою на святкуванні щастя. Обирайте завжди з розумом, довіряйтесь поклику серця і ваше спільне подружнє життя буде тривати незліченно довгі роки.

Крапля історії

У часи французької революції бутоньєрка символізувала безстрашність. Червона гвоздика у петлиці дворянина, котрий підіймався на ешафот. Уже на початку 19 сторіччя бутоньєрка стала яскравою розпізнавальною ознакою дворянина. Без бутоньєрки на публіку ніколи не виходив величний та таємничий Оскар Уайльд. Проте у наш час вона також часто фігурує на святкових костюмах. Не виняток і костям молодого.

У часи давніші бутоньєрка формувалась виключно із однієї квітки, яка зрідка могла бути прикрашеною різноманітними травами. Проте сучасна бутоньєрка молодому уже не може бути настільки простою. Її помпезність формують чудові квіткові композиції, що урізноманітнюються флористами з допомогою:

  • намистин;
  • сіточок;
  • дрібних гілочок;
  • ягід.
Бутонєрка мода Букет молодому

Своє глибоке коріння бутоньєрка для нареченого віднаходить у давньому Римі. У часи гладіаторів наречена своєму коханому приколювала бутоньєрку на його одежу, котру сама складала із свого ж весільного букету. У свою чергу, слов'яни формували цей аксесуар із польових квітів, котрі використовувались для плетіння вінка нареченій.

У свою чергу древні греки також використовували такий атрибут. Вони приколювали бутоньєрку нареченому з метою оберегти його від злого ока чи ж то чар ненависників. Справжнім витвором мистецтва слугувала бутоньєрка, котру наречена давнини носила на:

  • поясі, у районі корсета;
  • сумочці;
  • корсеті;
  • спідниці.

У часи сивої історії бутоньєрку нареченому прикріплювала його обраниця якщо не на лівий лацкан піджака, то на нагрудну кишеню його костюму. У наш час, якщо замовляється бутоньєрка молодому, вона кріпиться на правий лацкан.

Слід зауважити, що у наш час флорист формує не лише бутоньєрку нареченому, а й для нареченої. Звісно, що вона не така велична та вражаюча і спокушає своєю винятковою скромністю.

Весільна бутонєрка нареченого

Еволюція моди

Спритні сміливці постійно вигадують щось нове перекриваючи цінність традицій в модні аксесуари, щоб привернути більше уваги до себе і підкреслити свою особистіть без зайвих слів. Розглянемо кілька цікавих світлин.

Бутонєрка сучасна Модна бутонєрка Стилістична бутонєрка

Пов'язані теми в розділі "Планування весілля":

0:00
+1