весільне меню
Весілля
Підготовка нареченої
весільна полоска
Відкрити список розділів
Як правильно вибрати весільні туфлі нареченій

Як правильно вибирати весільні туфлі нареченій

Весільні туфлі повинні гармонійно підходити до весільного образу нареченої. Нижче наведено кілька корисних рекомендацій, які допоможуть Вам не помилитися при виборі.

  1. Колір. Сучасна весільна мода дозволяє надягати весільні туфлі будь-яких кольорів. Крім традиційних білих відтінків часто використовуються айворі (ivory - слонова кістка), шампань, різні пастельні тони. Найсміливіші нареченої використовують і більш «соковиті» кольори. Головне правило - колір туфель повинен гармоніювати з кольором весільного плаття або окремими елементами наряду (сумочкою, стрічками, вишивкою, бантами, квітами і т.д.).
  2. Матеріал, фактура, прикраси туфель повинні підкорятися все того ж закону сполучуваності з нарядом нареченої. При цьому важливо не переборщити. Так, якщо плаття рясніє декоративними елементами, туфлі слід вибирати більш стриманого фасону, щоб образ не виглядав аляпісто (грубо, немистецьки і без смаку).
  3. Висота каблука може бути будь-якою. При цьому слід врахувати три моменти:
    • Розраховуйте свої сили, не забувайте, що значну частину дня Вам належить провести на ногах, з щасливою посмішкою на обличчі;
    • Пам'ятайте, що каблук визначає довжину сукні, тому дотримуйтесь схеми: покупка весільного плаття - покупка весільних туфель - підрізання сукні з урахуванням довжини каблука;
    • Якщо в повсякденному житті Ви носите невисокий каблук, а на весілля вирішили придбати високі шпильки, має сенс купити буденні туфлі на аналогічному каблуці для «відпрацювання ходи».

  4. Якість. Звичайно, повністю оцінити взуття по такому важливому критерію можна лише після значної кількості часу, але дещо що Ви можете зробити вже в магазині. Для початку уважно огляньте весільні туфлі на предмет потертостей, стирчань ниток, виступаючого клею, косої строчки (якщо вони прошиті). Далі прикладіть їх підошвою один до одного, туфлі повинні бути абсолютно однакові по довжині і ширині. Якщо Ви купуєте взуття з відкритим носом, величина «прорізу» також повинна бути однаковою. Від туфель не повинно виходити різкого хімічного запаху. Зігніть підошву - вона повинна злегка згинатися в місці вигину стопи. Надіньте весільні туфлі і пройдіться по підлозі, Вам повинно бути повністю комфортно, каблук повинен бути стійкий, незважаючи на довжину. Не варто сподіватися на те, що з часом якась проблема усунеться, тому відразу викреслюйте варіанти «злегка тисне», «злегка тре ремінець» тощо.


Кілька порад як відрізнити натуральну шкіру від інших матеріалів, часто за неї видаваних:

  • Перша ознака - це відкриті зрізи, вони повинні бути однорідними, щільними без ниток і тканої основи.
  • На дотик натуральна шкіра м'яка, тепла і еластична. Структура у натуральної шкіри менш рівномірна, ніж у штучної.
  • Взуття провідних європейських виробників як правило має шкіряні ярлички або маркування "натуральна шкіра", "Genuine Leather", "Echtes Leder" або "Сuir". Крім цього для шкіряного взуття використовуються наклейки з характерною емблемою (обрис знятої шкури).
  • Від натуральної шкіри виходить легкий приємний характерний запах.
  • Якщо на натуральну шкіру капнути води, вона залишиться на ній, поки не вбереться, а зі штучної ж вона зісковзне.

Практичні поради:

  • Приміряти туфлі рекомендується в другій половині дня, коли нога «розходжена», це особливо актуально для дівчат, схильних до набряків.
  • Як би комфортно Ви себе не відчували у весільному взутті, до весілля їх необхідно розносити, для цього достатньо кілька днів носити туфлі по 10-15 хвилин (ця порада актуальна і для нареченого).
  • В день весілля обов'язково візьміть із собою бактерицидний лейкопластир.
  • Не надягайте весільні туфлі на босу ногу - це не тільки ознака поганого тону, а й підвищена ймовірність натерти мозолі. На випадок спеки можна використовувати особливо тонкі колготки або панчохи.
  • Якщо Ви не маєте наміру носити весільні туфлі після весілля, не варто ховати їх на століття в десь в забитому кутку, краще виставте їх на продаж. Тим самим Ви не тільки частково окупите їх вартість, розвантажите простір в квартирі, але і полегшите життя іншій нареченій, у якої передвесільна суєта тільки в розпалі.

Пов'язані теми в розділі "Планування весілля":

0:00
+1