весільне меню
Весілля
За місяць до весілля
весільна полоска
Відкрити список розділів
Планування весілля Підготовка до весілля За місяць до весілля
Приблизне планування весільного дня

Приблизне планування весільного дня

Таймінг

Варіанти одягання наречених

Ви можете займатись ранковою підготовкою до весілля:

  • Окремо. Традиційно молодий одягається окремо, молода окремо, благословення молодого, викуп молодої і т.д.
  • Разом. У такому випадку закохані зможуть подбати один про одного: наречений допоможе застебнути нареченій сукню, а наречена зможе акуратно прикріпити нареченому бутоньєрку. Спільно проведений ранок перед торжеством, загальні клопоти додадуть вам ще більше впевненості, тепла і подарують приємні емоції.
  • З подружками або друзями. Ранок можна почати з веселого спільного сніданку, а потім перейти безпосередньо до одягання.

Зустріч нареченого з нареченою

Це неймовірно зворушливий і хвилюючий момент, який можна по-різному організувати:

  • На викупі нареченої. Пари, які є прихильниками класичних традицій, можуть провести викуп нареченої. Якщо підійти до цієї традиції з творчим підходом, то можна придумати багато нетривіальних і оригінальних завдань для молодого, головне, проявіть фантазію.
  • Біля дверей РАГСу. Якщо молодята не бажають влаштовувати святковий викуп, можна звернути увагу на європейський підхід і організовувати свою зустріч безпосередньо біля палацу одруження. Щоб такий момент вашої зустрічі був ефектним, можна найняти для нареченого і нареченої однакові машини, домовитися про їх одночасне прибуття до Палацу одруження.
  • У романтичному місці. Дуже цікавим варіантом може стати зустріч молодих на романтичному побаченні. Про місце зустрічі можна домовитися заздалегідь, а можна зробити нареченій сюрприз. Наприклад, вранці наречена отримує від нареченого лист-послання, в якому він запрошує свою кохану на побачення в незвичайному, цікавому або значимому для них двох місці. Така зустріч перед весіллям буде дивовижною і зворушливою.
  • На виїзній реєстрації. Дуже романтично проходитиме зустріч в місці, де організована виїзна реєстрація.

Церемонія одруження

Реєстрація шлюбу - важливий момент весілля, який повинен проходити яскраво, хвилююче, зворушливо. Молодята можуть вибрати найбільш підходящий для свого весілля варіант проведення церемонії одруження:

  • У РАГСі. Важливо пам'ятати, що для залагодження всіх передбачених формальностей перед реєстрацією потрібно прибути в ЗАГС за 30 хв до призначеного для церемонії часу. Також відведіть якийсь час на спільні фото з гостями після реєстрації шлюбу.
  • На виїзній реєстрації. Цей варіант підійде, якщо душа хоче чогось особливого. Але варто врахувати, що в даному випадку реєстрація шлюбу може бути офіційною (проводить працівник РАГСу), а також символічної (проводить професійний ведучий, офіційна реєстрація відносин нареченим і нареченою була оформлена заздалегідь).

До вибору часу для реєстрації шлюбу варто підійти серйозно, так як воно вплине на планування усього дня. Адже при занадто ранньої реєстрації доведеться вам і вашим гостям вставати дуже рано, а при пізній може не залишитися часу на прогулянку. Потрібно постаратися знайти «золоту середину».

Прогулянка і фотосесія

Весільна прогулянка і фотосесія можуть проходити як з гостями, так і без гостей. Якщо ви вирішили, що запрошені на весілля близькі та друзі повинні розділити з молодятами кожну хвилину цього дня, то варто продумати, чим гості будуть під час прогулянки зайняті. Потрібно обговорити з фотографом особливості колективної фотозйомки. На випадок негоди бажано підготувати альтернативний план для прогулянки.

Прогулянка без гостей - це можливість молодим побути разом, зробити відмінні фотографії без відволікань і хвилювання, а гостям в цей час не доведеться нудьгувати в стороні. Хорошим варіантом може стати прогулянка і фотосесія до церемонії одруження, оскільки в такому випадку гості будуть запрошені безпосередньо в ЗАГС або ресторан. Якщо ви вирішили провести прогулянку після ЗАГСу, то варто придумати якусь розвагу для гостей, наприклад, організувати екскурсійну прогулянку окремо від нареченого і нареченої, можливо влаштувати бармен-шоу, де їх пригостять смачними (алкогольними або безалкогольними) напоями.

Банкет

  • Традиційний банкет. Організовують такий варіант банкету в ресторані, кафе, на базі відпочинку або на природі. Варто враховувати, що стандартна весільна програма розрахована в середньому на 5-6 годин. Тому потрібно обговорити з тамадою час початку і закінчення банкету.
  • Фуршет. Якщо ви вирішили влаштувати вечірку для невеликої кількості запрошених, варто розглянути варіант організації весільного фуршету. Варіантів його проведення безліч: вдома, в ресторані, на природі, на теплоході, на березі водойми, влаштувавши катання на конях, при відвідуванні розважального центру.
  • Без банкету. Такий варіант можна вибрати у випадку, якщо, приміром, відразу після реєстрації шлюбу ви збираєтеся відправитися у весільну подорож. У такому випадку гості на честь молодят можуть запустити повітряні кулі з побажаннями.
  • Весілля удвох. Романтичний варіант - відзначити весілля удвох з коханою людиною у відокремленому місці, далеко від усіх. Для цього ви можете не тільки влаштувати вечерю на двох у ресторані, але також відправитися на природу, сходити на каток, прокотитися на яхті, - політ фантазії необмежений.
0:00
+1