весільне меню
Весілля
Запитання - відповідь
весільна полоска
Відкрити список розділів
  • Запитання - відповідь

Як раніше обчислювався рейтинг ?

Рейтинг нараховувався за репости в соціальних мережах "ВКонтакте", "Однокласники" та "Фейсбук". Перелічені соціальні мережі відрізнялися своїм функціоналом підрахунку репостів.

Недоліки колишньої системи рейтингу

  1. "ВКонтакте" нараховує +1 бал за репост, однак не відмінусовує цей бал, якщо видалити щойно створену новину. Таким чином рейтинг можна накрутити до неймовірних висот. Лайк репосту та перерепост не додають бал.
  2. "Однокласники" нараховують +1 бал за репост, а також +1 за кожен перерепост. Однак сумарна кількість балів зберігається на стороні сайту "Однокласники", а обновляється інформація на сторінці партнера лише у випадку нового репосту із сторінки партнера, бо саме в цей момент спрацьовує функція, яка подає запит щоб дізнатися сумарну кількість репостів сторінки партнера. Автоматичний обхід всіх репостів потребує додаткових потужностей сервера, яких нажаль невистачає. Розробники "Однокласники" молодці, оскільки повторний репост вони не зараховують, а видалення новини відмінусує бал.
  3. "Фейсбук" працює по своїм правилам в супереч попереднім двом спільнотам. Фейсбук нараховує +1 бал не лише за репост, але й за перерепост. І кожен лайк в репості підсумовує як окремий +1 бал. Таким чином через Фейсбук можна з одного репоста отримати найбільшу кількість балів до рейтингу, який буде обновлено при наступному репості партнерської сторінки (так само як описано в "Однокласниках"). Фейсбук є і залишається капризним в плані відображення фотографій в репості, оскільки їх сайт вимагає певні стандартні розміри.

Крім того, часто програмна функція "Репост" запізно здійснювала підрахунки і користувач який щойно здійснив репост бачив, що змін +1 не відбувалось. Цю зміну можна побачити, якщо хтось наступний зробить репост, або можна повторно натиснути кнопку репост і натиснути кнопку "відміна" - спрацює перерахунок і всі нараховані бали будуть відображені вірно.

Вникати в ці нюанси кожному немає потреби. Система підрахунку рейтингу не надійна і не викликає довіри через технічні недоліки зі сторони соц.мереж. Тому було прийнято рішення повністю переробити і вдосконалити систему рейтингу.

Додавання коментаря
 

0:00
+1