весільне меню
Весілля
Запитання - відповідь
весільна полоска
Відкрити список розділів
  • Запитання - відповідь

Чи потрібно бити посуд ?

В народних прикметах можна багато знайти різних роз'яснень на цю тему. Коротко і ясно - посуд б'ють, щоб позбавитись від старого непотрібу, адже весілля - це народження нової сім'ї і в господарстві повинно бути все нове. Б'ють не старі меблі, не телевізор "динозавр", а скромно лише посуду. Битий посуд є фактично першим кроком до реалізації нового життя. Доречі новий і гарний посуд люди не б'ють. Також не розбивають дорогі стакани, коли розпивають перший раз шампанське.

Що буде, якщо посуд не розіб'ється ?

Раніше в серйоз вірили багатьом прикметам, а зараз, якщо тарілка не розбилась, молодий ногою хряк по тарілці і показав хто в хаті господар. Або мати ще раз піднімає тарілку і розбиває. Але в цьому немає нічого поганого. Раніше посуда була з глини, люди свято вірили в прикмети. А зараз іноді є такий скляний посуд який важко розбити, тому не варто засмучуватись через дрібниці.

Поради від тамади

Посуд бийте так, щоб нікого не поранити. Відведіть маленький дітей. Вибирайте тверду поверхню таку як асфальт чи каміння.

Прикмети пов'язані з битим посудом:

Розбита тарілка обіцяє удачу в справах. Чим більше вона розлетиться на дрібні частинки, тим довше будете жити. Осколки символізують щастя і роки. За всіма прикметами не можна їхсти і пити з розбитого посуду - до нещастя. Також розбитий посуд не рекомендується залишати в будинку.

Повна стаття: Окропленням свяченою водою та обсипання молодих

Схожі питання

  • Чи потрібно розбивати тарілку ?
  • Весілля. Бита посуда. Народні прикмети
0:00
+1