весільне меню
Весілля
Серйозні стосунки
весільна полоска
Відкрити список розділів
Планування весілля Підготовка до весілля Серйозні стосунки
Як вибрати каблучку для заручин

Як вибрати каблучку для заручин

Каблучка для заручин - це не просто красивий подарунок. Це особлива, дуже зворушлива традиція, яка символізує рішення молодят одружитися. До вибору каблучки чоловікові варто підійти дуже серйозно. Адже те, як буде зроблено пропозицію коханій, і яке кільце при цьому буде подаровано, залишиться в пам'яті надовго.

Як визначити розмір каблучки ?

Точно визначити розмір каблучки для нареченої ви зможете при спільному відвіданні ювелірного магазину. Але враховуючи, що каблучка для заручин повинна стати для коханої приємним сюрпризом, такий спосіб покупки не підходить. Щоб нареченому вибрати її самостійно і при цьому не помилитися з точним розміром, можна скористатися наступними порадами:

  • Поцікавитися розміром каблучки у мами або подруги своєї нареченої. Але цей варіант підійде лише у випадку, якщо вони дійсно зможуть зберегти ваш секрет в таємниці.
  • Непомітно для нареченої або під вигаданим приводом взяти її кільце і приміряти на палець своєї руки. Запам'ятати, а краще зробити відмітку на тому місці, де кільце сяде максимально щільно. За цими вимірами набагато легше підібрати ювелірний виріб.
  • Якщо вам вдасться на час взяти кільце у дівчини, можна зробити його відбиток на шматку мила, після чого виміряти його діаметр лінійкою.
  • Ще один спосіб - обвести кільце на папері. З отриманим малюнком можна сміливо відправлятися в ювелірний магазин.
Як вибрати каблучку для заручин Як вибрати каблучку для заручин Як вибрати каблучку для заручин

На який палець одягають кублучку на заручини ?

За традицією кільце для заручин надягають на безіменний палець правої руки. Тому цей момент потрібно враховувати при визначенні потрібного розміру. Якщо ж, незважаючи на всі старання, наречений при покупці трохи помилився з розміром, наречена цілком може надіти її на будь-який інший палець. Адже головне в даному випадку почуття, з якими чоловік підніс цей подарунок своїй обраниці.

Матеріал виготовлення і колір каблучки

При виборі каблучки для заручин потрібно враховувати, що ваша наречена, швидше за все, буде носити її протягом довгих років, причому разом з іншими прикрасами. Тому, нареченому потрібно заздалегідь довідатися, які прикраси полюбляє його друга половинка: з якого матеріалу, якого кольору, дизайну. Крім того, бажано, щоб весільна каблучка поєднувалася з каблучкою для заручин, адже зараз багато дівчат хочуть дотримуватися традиції - після весілля носити їх разом.

До вподобань нареченої можна вибрати ювелірний виріб, виконаний з жовтого, червоного, білого золота або з платини. Всі ці матеріали ідеальні для виготовлення розкішних, міцних, витончених каблучок:

  • Жовтий - це природний відтінок золота, популярний впродовж вже багатьох років.
  • Для отримання червоного золота до жовтого в певних пропорціях додають мідь і цинк.
  • Сплав золота отримує білий колір, при цьому особливу яскравість і блиск, якщо до золота додають паладій або нікель. Зовні вироби з такого матеріалу дуже схожі на платину, однак коштують вони на порядок дешевше.
  • Останнім часом популярним матеріалом каблучок для заручин стала платина, що має сріблясто-білий колір, яка за вартістю перевищує золото.
  • Якщо складно зробити вибір між цими матеріалами, то можна звернути увагу на комбіновані каблучки, при виконанні яких використовуються різні види золота.

Якому каменю віддати перевагу

Якщо нареченій подобаються ювелірні вироби з перлами, опалом, рубіном, сапфіром або іншими каменями, можна зупинити свій вибір на кільцях з такими каменями. Але все ж найкращим каменем для прикраси на заручини вважається огранований алмаз - діамант. Це король дорогоцінних каменів, який має розкішний вигляд, яскравий і цікавий блиск.

При виборі каблучки з діамантом важливо звертати увагу на чотири головні характеристики цього каменю: якість ограновування, колір, наявність природних включень та розмір. Вам потрібно знати і враховувати наступні моменти:

Вага діамантів вимірюється в каратах: 1 карат - 200 мг (0,2 г)

Великі діаманти коштують дорожче з тієї простої причини, що зустрічаються в природі великі алмази не так часто. Але щоб здивувати свою обраницю, зовсім не обов'язково купляти каблучку для заручин з діамантом побільше. Адже розмір - це не найважливіша характеристика. Врахуйте, що в залежності від якості огранки, кольору, наявності включень навіть маленький камінь зможе виглядати набагато цікавіше і яскравіше, ніж великий.

Щоб легше було орієнтуватися при виборі діаманта, враховуйте, що вага цих каменів розділений на наступні групи:

  • Дрібні діаманти мають масу до 0,29 карата;
  • Середні - 0,3 - 0,99 карата;
  • Великі - від 1 карат і більше.

Щоб приблизно уявляти собі розміри діамантів різної ваги, відзначимо, що камінь стандартного круглого ограновування при вазі 0,25 карат має діаметр в середньому 4 мм, а камінь у 1 карат - діаметр близько 6,5 мм. Однак, при різних формах каменю і варіантах його ограновування діамант може мати більший діаметр.

Безколірні діаманти

Абсолютно безбарвні камені зазвичай дуже цінні. Якщо такий діамант помістити у воду, він стає невидимим, тому й називають його - «діамант чистої води». Абсолютно безколірні алмази в природі зустрічаються рідко, найчастіше вони мають жовтуватий відтінок.

Умовно діаманти можна розділити на дві групи: традиційні (з жовтуватим відтінком) і фантазійні (кольорові). Фантазійні діаманти так само, як і традиційні, переблискують яскраво світлом. Вони можуть бути різного тону, насиченості, відтінку. Такі діаманти рідко зустрічаються в природі, тому можуть коштувати дуже дорого.

Найцінніший - камінь чистої води

У ході формування алмазу в природі постійно змінюються тиск, температура та інші умови. У результаті цього в кристалах каменю можуть утворюватися дрібні тріщинки, всілякі відкладення. Але врахуйте, що більшість з вкраплень ви не зможете побачити неозброєним оком, оскільки для їх виявлення потрібно багаторазове збільшення. Зазвичай експерти оцінюють чистоту каменю при збільшенні в 10 разів.

Врахуйте, що в характеристиках каменю вказують його чистоту. Причому градація чистоти дещо відрізняється для каменів різної ваги:

  • Діаманти до 0,29 карат оцінюють за шкалою 1-9
  • Від 0,3 карат і вище за шкалою 1-12

Щоб розуміти, наскільки чистим і цінним є діамант, потрібно враховувати, що показник чистоти 1 означає, що камінь без дефектів, а показник 9 (для дрібних) і 12 (для середніх і великих) означає, що є достатня кількість внутрішніх дефектів.

Огранка впливає на блиск діаманта

Якість ограновування робить істотний вплив на вартість каменю, так як діаманти в результаті обробки виглядають зовсім по-різному. В ідеалі, алмаз гранують так, щоб якомога краще переломити і відобразити прохідне через нього світло.

Вибір каменя для каблучки може обмежуватися лише вашою фантазією і можливостями. Адже сподобатися нареченій і в майбутньому гармонійно виглядати з каблучкою може як елегантне колечко з одним ефектним каменем, так і виріб з розсипом яскравих каменів.

Дизайн каблучок для заручин

Каблучки для заручин можуть бути виконані в різному дизайні. Наприклад, вироби в класичному стилі виконують з одним або кількома каменями круглого огранювання.

Якщо ви хочете незвичайне кільце, варто придивитися до ювелірних прикрас оригінального дизайну. У них можуть бути використані кольорові діаманти або ціла розсип каменів, нестандартне ограновування каменів, матове або глянсове шліфування металу.

Чи не будуть банальними кільця в стилі Art-design. Наприклад, вироби можуть бути виконані у вінтажному стилі, з використанням нетрадиційних матеріалів.

Також буде цікавим ексклюзивна каблучка для заручин, виготовлена на замовлення. Плюс такого підходу в тому, що ювеліри зможуть врахувати всі ваші побажання, придумають оригінальний дизайн і при бажанні додадуть гравіювання. Але при замовленні каблучки пам'ятайте, що важливо правильно розрахувати час, який знадобиться на його виробництво, підбір каменю, апробування. Замовте виріб заздалегідь, щоб не переживати про його готовність напередодні заручин.

Практичні моменти

Для вибору кільця для своєї коханої варто звертатися в надійні ювелірні магазини, що дорожать своєю репутацією.

Хотілося б відзначити, що краще купувати кільце відповідно до фінансових можливостей. Адже занадто дорогий подарунок - не завжди розумне рішення, оскільки попереду вас чекає весілля і великі витрати.

Як вибрати каблучку для заручин

Зворушливий момент, коли жінка отримує пропозицію створити сім'ю, неодмінно запам'ятається молодій парі на все життя. Тому кільце для цього випадку, підібране з ніжністю і любов'ю, стане справжнім талісманом цього важливого рішення. Наречена з гордістю носитиме красиву прикрасу і до весілля, і протягом довгого сімейного життя.

0:00
+1