весільне меню
Весілля
Спільна підготовка
весільна полоска
Відкрити список розділів
Поради щодо вибору весільних обручок

Поради щодо вибору весільних обручок

Обручки відіграють одну з найважливіших ролей в день весілля і залишаються з Вами на все життя. При цьому молоді часто вважають, що вибрати обручку не так складно і тому відкладають покупку на останній момент. А коли ж майбутні молодята приходять в магазин, то можуть легко розгубитися в різноманітті вибору.

Важливі поради при виборі обручок.

  1. Подбайте про покупку заздалегідь - навіть якщо Ви знаєте, яку саме чи приблизну модель бажаєте, необхідного розміру, стилю та дизайну. Бажаної обручки на час ваших відвідин магазину може не виявитись на прилавках. Крім того, можливо Вам доведеться трохи зменшувати обручку в розмірі, що займе додатковий час. Якщо ж Ви забажали виконати гравірування на обручках, то про це питання також потрібно обов'язково подумати заздалегідь та погодити все до найменших дрібниць з ювеліром, тому що ця робота також займе певний час. Адже вам не хочеться переживати в останні дні перед весіллям, чи будуть готові Ваші обручки до потрібного дня?
  2. Зручність і стиль. Визначтеся зі стилем обручки. Простий дизайн обручки буде більш зручним у повсякденному житті, особливо, якщо більшість праці припадає на руки. Бажано, щоб обручки не були дуже масивними, щоб не мали зайвих деталей, які будуть заважати чи за що-небудь зачіплятися. Вони повинні бути і гарні і практичні. До ідеальної обручки Ви зможете звикнути дуже швидко і не будете її відчувати. Стиль обручки повинен бути в міру класичним, щоб каблучка підійшла як до джинсів, так і до вечірньої сукні, і крім того доречно виглядали через 20 років спільного шлюбу, щоб Ви змогли з гордістю проносити їх все ваше життя.
  3. Не варто засмучуватися, якщо зараз Ви не можете дозволити собі цю обручку, про яку дійсно мрієте. Ви завжди зможете порадувати себе новою каблучкою вашої мрії на весільний ювілей, і замінити початкові обручки на нові.
  4. Підбирайте обручки, які Вам підходять. При виборі обручки пам'ятайте, що вона повинна поєднуватися з формою Вашої руки і особливо товщиною пальця. Якщо у Вас довгі пальці, то Ви можете вибирати каблучки різної ширини. У разі коротких пальців, варто уникати широкі каблучки, так як вони будуть додатково вкорочувати пальці нареченої. Також обережно вибирайте великі обручки, так як в деяких випадках вони можуть виглядати дивно і недоречно.
  5. Зверніть увагу на якість обручки. Незважаючи на те, що ширина обручок може бути однаковою, вони можуть відрізнятися за вагою та товщиною. Також на кожній каблучці обов'язково повинна бути проба, яка є знаком якості сплаву матеріалу. Якщо обручка складається з декількох металів, то проба має бути на кожному типі металу. Відомі світові виробники ще вказують на обручці фірмовий знак виробника. У випадку, якщо Ви маєте алергію на який-небудь метал, то є сенс придивитись до платини, оскільки цей метал гіпоалергенний для більшості людей.
  6. Розмір обручки. В спекотний чи прохолодний день розміри пальців можуть збільшуватись або зменшуватись. Аналогічно й зранку, після спортивних вправ і під час менструацій. Так що приміряти обручку потрібно при кімнатній температурі і якщо ви розслаблені.
  7. Дизайн обручки нареченого і нареченої може бути трохи різним. Так що, не треба переживати, якщо Вам не вдалося підібрати абсолютно ідентичні каблучки. Головне, щоб в обручках читалася якась загальна деталь, наприклад, однаковий колір золота, гравірування.
  8. Поєднання обручок. Часто наречені планують носити обручку разом з каблучкою для заручин, яку наречений подарував, роблячи Вам пропозицію. У такому варіанті є сенс заздалегідь підбирати, щоб обручки виглядали красиво разом. Краще, щоб каблучки були зроблені з металу однакового кольору. Обручка має повторювати стиль перстня, і бути досить простою, або у формі класичного обідка, або прикрашена кількома невеликими каменями, які будуть підкреслювати камінь у перстні.
0:00
+1